CV - Flemming Kraglund

click here for english
Personprofil

Navn:Flemming Kraglund
Email:fk@kraglund.net
Født:Marts 1963, Frederiksberg
Civil stand:Gift, 2 børn (piger på hhv. 12 og 16 år)
Fritidsinteresser:Musik (jazz, blues, rock), ridning, rollespil og strategiske computerspil

Profil

Har praktisk erfaring med programmering siden 1982 og tung erfaring med netværk og Unix siden 1986. Er fagligt en stærk teknisk troubleshooter, der kan lide udfordringer. Falder i projektsammenhænge naturligt ind som den tekniske specialist, der kan yde tung rådgivning og support i forhold til den tekniske kvalitet af en løsning og overvejelsen af tekniske alternativer. Vil i mit fremtidige virke gerne fastholde mit tekniske fokus men er også åben over for at påtage mig en teknisk koordinerende rolle. Som person er jeg rolig, aktiv og hjælpsom. Jeg bærer gerne et selvstændigt ansvar for egne opgaver, men trives også i et udadvendt samspil, - eksempelvis kræver løsning af tekniske problemer typisk indhentning af en masse information fra involverede parter. Min fremadrettede faglige interesse ligger indenfor større netværk, sikkerhed specielt ifm. wireless teknologi. Rammen bør være en større eller mellemstor virksomhed.

Erhvervserfaring

2001 - SuperUsers A/S (Systemkonsulent, programmør og kursusinstruktør)
Primært konsulentydelser (netværk, Unix, Perl, Samba og udvikling af websider med Java, Perl, XML og XSL) i forbindelse med gennemførsel af både større og mindre projekter. Har derudover fungeret som kursusinstruktør, bl.a. afholdt avancerede Perl-kurser. Har bl.a. stået for udførelsen af flg. Specifikke konsulentopgaver:
 • Mærsk Olie og Gas (2002-2003): Samba-projekt med udvikling af valideringssystem (Perl) til forskellige platforme med ca. 25 definerede testpunkter, f.eks. Samba-serveres samspil med trusted domains.
 • TeleDanmark (2002): Udvikling af kundespecifikt kursus i BGP (Boarder Gateway Protocol) - udveksling af router-information hos ISP'er. Etablering af routeropsætning til simuleringsopgaver på kursus.
 • TeleDanmark (2002): Udvikling af kundespecifikt kursus i MPLS (Multi-Protocol Label Switching), der tillader routing af virtuelle netværk i fysiske netværk, til brug for ISP'er. Etablering af routeropsætning til simuleringsopgaver på kursus.
 • Orange (2001-2002): Tekniske opgaver for Media-divisionen under Marketing - med opsætning og konfiguration af UNIX-servere (FreeBSD) og performanceoptimering af det tekniske miljø (sidevisningshastighed, databaser mv.). Web-udvikling for Marketing, støtte til udvikling (Perl, XML, XSL, WAP-rendering mv.) af services under www.myorange.dk og www.orangeerhverv.dk samt Java-support til udviklerne.
 
2000 - 2000 Carl Bro -> Enovasion A/S (Konsulent og systemprogrammør)
(25 mand udskilt fra Carl Bro og etableret som selvstændigt firma, overtaget af Ventureselskab lige efter min ansættelse i Carl Bro - firmaet blev lukket) Web-udvikling med HTML, Perl, Java Scripts/Applets og MySql, som del af mindre tvær- faglige projektteams (content-folk, grafikere, udviklere). Bl.a. udvikling af web-baseret dokumentstyringssystem til samspil mellem HT, DSB og Banestyrelsen. Ydede både intern og ekstern teknisk support til hosting/webhotel-løsning.
 
1982 - 1999 ICL Danmark A/S (Konsulent - sikkerhed, netværk og UNIX) / (1998-1999)
 • Ansvar for ICL's sikkerhedspolitik. Produktstøtte til "Firewall-1" på SUN-maskiner mht. design, implementering og kursusgennemførsel for kunder.
 • System-/netværksadm., design og implementering på Cisco og Nortelnetworks(bay)
 • Etablerede Internet multi-homing - ISP med transatlantiske carriers, routeropsætning og rammer for aftaleindgåelse med ISP'er.
 • Misc. sysadm./support på forskellige UNIX-platforme (SystemV, BSD, Sun, Solaris).
 • Udførte jvf. national distibution af SUN den kundevendte Java support (blev uddannet i Java Workbench i USA).

Danosi A/S (Konsulent og presale - Internet sikkerhed og netværk) / (1994-1997)
(Blev i 1998 sammenlagt med moderselskabet, ICL Danmark, efter at selskabet i 1996 flyttede ind i ICL's bygninger og overtog Sun-forretningsområdet) Teknisk salgsstøtte og kundesupport i forbindelse med salget af netværksløsninger, - også udbudt i samspil med andre leverandører end ICL. Konkret support ifb. konfiguration og opsætning af netværk og routers (wellfleet (bay), 3Com, Cisco), firewalls ("Firewall 1" på SUN-maskiner) og Web-servere (CERN, Netscape, Apache).

ICL DATA (Konsulent og presale - UNIX, netværk) / (1992-1993)
Ydede som del a salgsafdelingen salgsstøtte, herunder kontraktgennemsyn ift. Tekniske løsning. Konsulent ifb. networking med SUN's og misc. UNIX Sysadministration, shell scripts and Perl. Deltog på en lang række interne ICL-kurser, bl.a. Project Management.

Regnecentralen Af 1979 (Research and development, programmør) / (1982-1991)
(Blev i 1989 lagt sammen med ICL - International Computer Limited A/S, som i 1991 også købte Nokia Data med national distribution af SUN-maskiner - merges ind i 1992)

 • 1991 - SUN systemadministration, kundevendt såvel som intern. Netværksadm. Mv.
 • 1989 - Vedligehold af UNIX-systemer, system- og netværksadministration. Kundevendt 3rd. line support, når teknisk support (2. line) kastede håndklædet.
 • 1988 - Understøttelse af RC990 - med assymmetrisk multiprocessorarkitektur. Portering af drivere, kort mv. til SCO Unix.
 • 1986 - Udvikling og dokumentation af RC950-maskine - fra bunden PC-kompatibel maskine, 80386 baseret og med UNIX, primært benyttet i kommuneløsninger med behov for netværk og flerbrugerløsninger - f.eks. op til 32 brugere med bl.a. Uniplex tekstbehandling. Udvikling af system tools, shell scripts, device drivers, Sendmail, UUCP og IP networking.
 • 1984 - Udvikling og dokumentation af RC750-maskine "Partner" - fra bunden 80186-baseret CCP/M, singleuser/multiuser-maskine med multitasking og terminal sattelitter. Programmering af diverse system- og konfigurations-værktøjer (assembler og C). Netværksløsninger med IMC (Inter Module Communication). Portering af Comal80 fra z80 til 80186 assembler.
 • 1982 - Forskellig CP/M-programming til Piccolo-maskiner, primært z80 assembler.
 
1978 - 1981 A/S Bladkompagniet (Avisbud - morgenaviser)
Studiejob, der krævede stabilitet og evnen til at stå op om morgenen - arbejdstid kl. 4-7.

Uddannelse

1982-1984HF enkeltfag, interesse-fag så som matematik, musik og fransk
1981-1982Ballerup Gymnasium, matematisk/fysisk linie (afsluttet i 2.g, ansat i Regnecentralen)
Opdagede edb og brugte al tid på at læse edb-bøger fra biblioteket og til programmering.
1971-1980Folkeskole, Egebjerg

Generelt